5 sl maitsestamata jogurtit
2 dl kasemahla
200 g e. 2,5 dl suhkrut
2 sl peeneks hakitud kaselehti või kuivatatud münti
Lisaks:0,5 dl tuhksuhkrut
0,5 dl maisitärklist
Leota želatiinilehti külmas vees 5-10 minutit.
Sega madalal alusel tuhksuhkur ja maisitärklis, siis puista sellest pool 18 cm küljepikkusega vormi põhja.
Pane jogurt ja hakitud kaselehed lauamikseri.
Kuumuta potis kasemahl ja suhkur keemiseni, keeda mõned minutid. Tõsta pott tulelt, siis sega ühekaupa juurde kuivaks pigistatud želatiinilehed ja sega, kuni želatiin on lahustunud.
Mikserda jogurtit, siis nirista peene nirena juurde kuum kasemahla-želatiinisiirup. Jätka mikserdamist tubli 15-20 minutit või kuni segu muutub heledaks ja kohevaks vahuseguks.
Kalla see tuhksuhkru-tärkliseseguga vooderdatud vormi, lase jahtuda.
Siis lõika portsjoniteks ja veereta tükke ülejäänud tuhksuhkru-tärklisesegus.
Retsept siit.
Kasemahla-vahukommid
Kevadsuvised vahukommid. Kuna munavabade vahukommide segu mikserdamine võtab kaua aega, siis kasuta lauamikserit.