Vetikasai

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

25 g dulse punavetikaid

110 g sulatatud võid

1 riivitud suur porgand

4 muna

50 g suhkrut

250 g nisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

Valmistamine

Kuumuta ahi 160C. 

Pane hakitud dulse sõelale ja siis vette 5-10 minutiks pehmenema. Patsuta seejärel kuivaks. 

Määri keeksivormi seinad võiga.

Pane munad, dulse, riivitud porgand, suhkur, sulatatud või ja sool kaussi ning sega ühtlaseks. Siis sega juurde küpsetuspulber ja jahu. 

Kalla tainas keeksivormi. Küpseta 40-50 minutit või kuni sai on küps (kontrolli küpsust tikuga).

Lase jahtuda, siis kummuta vormist välja ja lõika viiludeks. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR