Ingveriküpsised

Gingernuts või ginger nut biscuits on armastatud krõbedad ingveriküpsised Suurbritanniast. 

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

250 g nisujahu

0.5 tl söögisoodat

4 tl ingveripulbrit

0.5 tl jahvatatud kaneeli

0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit

0.5 tl jahvatatud vürtspipart

125 g pehmet võid

150 g demerara suhkrut

80 g heledat või tumedat siirupit

75 g peenelt hakitud ingverisukaadi

Valmistamine

Sõelu kaussi jahu, sooda ja maitseained. Lisa suhkur ja võitükikesed ning näpista tainas ühtlaseks, siis sega juurde siirup. (Kui kasutad köögikombaini või suurt mikserit, siis lisa suhkur, või ja siirup korraga ning sega kuivainetega). Viimasena sega juurde ingverisukaad.

Suru tainas ühtlaseks, siis rulli kergelt jahusel laual umbes 1 cm paksuseks. Keera toidukilesse ning pane tainaplaat umbes 2 tunniks jahedasse.

Kuumuta ahi 160 kraadini. 

Lõika tainast ümmargused küpsised, aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 25 minutit. Lase ahjuplaadil 10 minutit jahtuda, siis libista ettevaatlikult metallrestile jahtuma. 

Kui soovid veidi vintskemaid küpsiseid, proovi Briti koka Delia Smithi retsepti. Siinse pildi tegi Silja

LISA KOMMENTAAR

RedLady
postitatud 12.11.2009 16:50

esimene pannitäis tuli vapustavalt hea... kahjuks küll ilma muskaat pähklita teise pannitäiega läksin aga ingveriga vist liiale sest küpsised tulid kibedad nii et maitsestage, aga siin on vähem rohkem :D

Epp Viires
postitatud 27.12.2017 14:01

oohhh!!!Need ingveri küpsised on testi suurepärased, mul ka õnnestus terve plaaditäis!!!

ingrid
postitatud 24.06.2011 22:09

V2ga head tulid mul esimesel korral! Teisel korral l2ks vist soodat pisut palju, siis ei olnud nad s88davad. V2ga huvitavad ja 6igel valmistaamisel suurep2rase maitsega!

Silja
postitatud 17.11.2011 13:20

Head vürtsikad ja krõbedad. Head ka ainult ingveripulbriga tehes. Tegin tumedama siirupiga ja said veidi tumedamad.