220 g nisujahu
2 tl ingveripulbrit
1 tl küpsetuspulbrit
1 tl söögisoodat
80 g (demerara) suhkrut
100 g toasooja võid
100 g ehk u 4 sl kuldset siirupit
50 g peenelt hakitud ingverisukaadi soovi korral
Sõelu kaussi jahu, küpsetuspulber, sooda ja ingveripulber. Lisa suhkur ja võitükikesed ning näpista tainas ühtlaseks, siis sega juurde siirup.
(Kui kasutad köögikombaini või suurt mikserit, siis lisa suhkur, või ja siirup korraga ning sega kuivainetega).
Viimasena sega juurde ingverisukaad, kui kasutad.
Kuumuta ahi 180 kraadini (pöördõhuga 160ºC). Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga võio määri kergelt võiga.
Võta tainast umbes 1 sl suurused portsud ja suru käte vahel pallikeseks. Tõsta ahjuplaadile, suru veidi lapikuks (u 1,5 cm paksuseks), jättes küpsiste vahele küllaldaselt paisumisruumi.
Küpseta umbes 10-15 minutit või kuni küpsised on kuldsed ja kenasti laiaks küpsenud. Võta ahjust välja, lase metallrestil jahtuda enne serveerimist.
Retsept on mugandatud erinevatest allikatest, mh Delia Smithi ja Baking with Granny reteptidest. Siinse pildi tegi Silja.
esimene pannitäis tuli vapustavalt hea... kahjuks küll ilma muskaat pähklita teise pannitäiega läksin aga ingveriga vist liiale sest küpsised tulid kibedad nii et maitsestage, aga siin on vähem rohkem :D
oohhh!!!Need ingveri küpsised on testi suurepärased, mul ka õnnestus terve plaaditäis!!!
V2ga head tulid mul esimesel korral! Teisel korral l2ks vist soodat pisut palju, siis ei olnud nad s88davad. V2ga huvitavad ja 6igel valmistaamisel suurep2rase maitsega!
Head vürtsikad ja krõbedad. Head ka ainult ingveripulbriga tehes. Tegin tumedama siirupiga ja said veidi tumedamad.
Ingveriküpsised
Gingernuts või ginger nut biscuits on armastatud krõbedad ingveriküpsised Suurbritanniast.