Koostisosad

650 g õunu (koorimata kaal)

vett

3 sl pruuni suhkrut või mett

1 tl vanillisuhkrut

150 g piimašokolaadi

150 g sarapuupähkleid

näpuotsaga soola

3 sl õli

Valmistamine

Koori ja tükelda õunad, pane potti. Kalla peale nii palju vett, et põhi oleks kergelt kaetud. Kuumuta õunad korraks keemiseni, siis alanda kuumust ja hauta õunad tasasel tulel pehmeks. Vajadusel lisa veel sörts vett. Püreesta õunasegu ühtlaseks massiks. 

Kuumuta õunapüree potis uuesti läbi, lisa suhkrud ja hakitud šokolaad. Sega, kuni šokolaad ja suhkrud on sulanud. 

Rösti pähklid ja eemalda kestad (loe lähemalt siit). Pane pähklid soola ja õliga kannmikserisse ja püreesta ühtlaseks massiks. Võid lisada ka veidi vett, et saada ühtlane võine pähklikreem. Sega pähklipüree õunakreemi hulka.

Maitsesta vajadusel veel suhkruga. Säilita kinnises purgis. 

Ragne Värki retsept ilmus ajakirjas Naisteleht (25.9.2019)

LISA KOMMENTAAR