500 g Härmavili kodune pärmi-lehttainas
Täidis:200 g pehmeid päikesekuivatatud tomateid õlis
150 g maitsestamata toorjuustu
100 g riivitud parmesani vm kõvemat juustu
värsket basiilikut
Määrimiseks:Lase pärmi-lehttainal külmkapis või toatemperatuuril sulada.
Rulli lehttainas laiali ja lõika väikesteks ruutudeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, tee iga ruudu keskele pitsi või mõne ümmarguse lõikuriga kerge süvend ja määri pealt munaga.
Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist, siis haki peeneks. Sega tomatid, toorjuust, riivitud juust ja hakitud basiilik. (Võid tomatid ja toorjuustu saumikseriga ühtlaseks vuristada, siis juurde segada riivitud juustu ja hakitud maitserohelise).
Tõsta igale tainaruudule veidi segu ja küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit, kuni lehttainas on kaunilt kuldne.
Serveeri soojalt nt Itaalia spumante kõrvale (vt soovitust allpool).
Õlgkollase värvusega, aroomis on tunda värskeid puuvilju, maitselt värske kuiv.
Maaletooja: Avallonemidagi lihtsat ja ülihead
Meie sõpruskonnas väga armastatud pirukad! Väga lihtne teha. Kui eriti kiire, siis lõikan lihtsalt pika saia (nn baguette) viiludeks, määrin pesto peale ja kuumutan ahjus läbi.
Väikesed pirukad päikesekuivatatud tomati pestoga
Väikesed Vahemere-hõngulised lehttainapirukad.
Muide - punane pesto on väga maitsev ka krõbesaiakeste peal (crostini), samuti pastakastmena!
Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!