Väikesed pirukad päikesekuivatatud tomati pestoga

Väikesed Vahemere-hõngulised lehttainapirukad. 

Muide - punane pesto on väga maitsev ka krõbesaiakeste peal (crostini), samuti pastakastmena!

Vaata ka Avallone joogisoovitust allpool!

Kogus
u 12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 min + 10 min
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

500 g Härmavili kodune pärmi-lehttainas

Täidis:

200 g pehmeid päikesekuivatatud tomateid õlis

150 g maitsestamata toorjuustu

100 g riivitud parmesani vm kõvemat juustu

värsket basiilikut

Määrimiseks:

muna

Valmistamine

Lase pärmi-lehttainal külmkapis või toatemperatuuril sulada.

Rulli lehttainas laiali ja lõika väikesteks ruutudeks. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, tee iga ruudu keskele pitsi või mõne ümmarguse lõikuriga kerge süvend ja määri pealt munaga.

Nõruta päikesekuivatatud tomatid õlist, siis haki peeneks. Sega tomatid, toorjuust, riivitud juust ja hakitud basiilik. (Võid tomatid ja toorjuustu saumikseriga ühtlaseks vuristada, siis juurde segada riivitud juustu ja hakitud maitserohelise).

Tõsta igale tainaruudule veidi segu ja küpseta 225-kraadises ahjus 10 minutit, kuni lehttainas on kaunilt kuldne.

Serveeri soojalt nt Itaalia spumante kõrvale (vt soovitust allpool). 

LISA KOMMENTAAR

Joogisoovitus

Juliana, Vino Spumante, Extra Dry, Itaalia

Õlgkollase värvusega, aroomis on tunda värskeid puuvilju, maitselt värske kuiv.

Maaletooja: Avallone

Vike
postitatud 25.05.2008 15:16

midagi lihtsat ja ülihead

Pille
postitatud 26.04.2017 08:40

Meie sõpruskonnas väga armastatud pirukad! Väga lihtne teha. Kui eriti kiire, siis lõikan lihtsalt pika saia (nn baguette) viiludeks, määrin pesto peale ja kuumutan ahjus läbi.