3 muna (L)
240 g ehk 275 ml suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
1,5 tl vanillisuhkrut
250 g ehk 4 dl kartulitärklist
250 g võid
Kuumuta ahi 180C.
Löö munad ükshaaval kaussi, lisa suhkur. Vispelda kohevaks heledaks vahuks.
Sega kuivained teises kausis omavahel, siis sõelu õrnalt munavahu hulka.
Määri koogivorm - ideaalis rõngasvorm - võiga.
Sulata või potis ja kuumuta keemiseni, siis sega tulikuumalt peene joana ülejäänud taina hulka.
Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus u 50 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga - kui see puhtaks jääb, on kook valmis.
Lase koogil vähemalt 30 minutit jahtuda, siis lõika viiludeks.
Soovi korral sõelu valmis koogile tuhksuhkrut.
Retsept siit ja siit. Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Pumpulikakku
Pumpulikakku ehk puuvillakook maitseb nii magustoiduks kui ka kohvi- või teelauale. See retsept on Soome presidendi suveresidentsi köögist, oli Soomes eriti populaarne 1950ndatel. Kook on gluteenivaba.