Seenesalatidipp

Soomlaste pühadelaual on kindlasti ka hakitud soolaseentest salat. Siin veidi peenem versioon, mis sobib ka dipikastmeks. Paku koos rukkijahust leivakrõpsudega.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

150 g ehk 3 dl hakitud soolaseeni

150 g Saare smetana hapukoort

1 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

0,5 punast sibulat

2 sl hakitud murulauku

0,5 tl roseepipart

Valmistamine

Kui seened on liiga soolased, siis leota/loputa neid ja nõruta hoolega.

Vahusta smetana ja vahukoor kergelt õhulisemaks, sega juurde seened. Pane serveerimisalusele.

Haki punane sibul ja murulauk peeneks, puista seene-hapukooresegule. Pudista peale roseepipraterad. 

Serveeri rukkileivakrõpsudega.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LaudlinaEkelund @ Roosimari Sisustustekstiilid

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 20.12.2023 09:19

Soolaseenesalati fännidele istub kindlasti hästi, sest pmst on tegemist pigem vedelapoolse seenesalatiga :)

Pille
postitatud 30.12.2023 11:07

Eile oli jälle ühel peolaual: