400 g nisujahu - soovi korral asenda 1/3 täisteranisujahuga
1 pakk kuivpärmi
1 tl suhkrut
0,5 tl soola
1 tl pitsamaitseainet või mõnda itaalia ürdisegu
2,5 dl sooja vett (u 42 C)
2 sl oliiviõli
Kate:200 g pohli
1 dl suhkrut
200 g riivitud Mozzarella juustu
200-300 g head verivorsti
Sega suures kausis jahu, kuivpärm, sool, suhkur ja ürdisegu. Lisa soe vesi ja õli. Sega suure puulusikaga või kätega, kuni tainas enam vedel ei ole. Pane tainas jahusele lauale ja sõtku umbes 5 minutit, kuni saad sileda ja sitke taina.
Jaota tainas 2-4 tainapalliks. Kata toidukile või puhta rätikuga ja lase soojas kohas kahekordseks kerkida.
Kuni tainas kerkib valmista pohlamoos. Pane pohlad suhkruga potti ja keeda kuni suhkur on sulanud ja segu veidi paksenenud. Kõik pohlad ei pea katki keema. Tõsta tulelt ja lase jahtuda.
Kui tainas on kerkinud, kummuta see kergelt jahusele lauale. Vormi tainas pitsaalusteks.
Määri põhjale pohlamoosi, puista riivjuustu ja lao peale õhukesed verivorstiviilud. Pane pitsa ahjuplaadile (ära kasuta küpsetuspaberit) ja küpseta 270-kraadises ahjus 10-12 minutit.
Serveeri kuumalt!
Idee siit, siinse retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Verivorstipitsa
Nami-Nami jõulukalender 2023