Hokkaido kõrvitsa friikad

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 Hokkaido kõrvits

2 sl oliiviõli

soola

Serveerimiseks:

aioli küüslaugumajoneesi või muud meelepärast kastet

Valmistamine

Kuumuta ahi 220C (pöördõhuga 200C). 

Pese kõrvits hoolega (koorida pole vaja!), siis lõika suure terava noaga pikuti pooleks. Uurista välja seemned ja säsi. Lõika kõrvits seejärel 1 cm paksusteks viiludeks.

Laota kõrvitsaviilud küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Nirista peale oliiviõli, siis maitsesta julgelt soolaga.

Küpseta kuumutatud ahjus umbes 30 minutit või kuni kõrvitsaviilud on küpsed ja krõbedad. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks serveeri mõne taimse dipikastmega. 

Loe veel:

Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 26.10.2023 10:22

Tegime Viimsi seenioride kokandusringis "Hõbekulp", väga mõnusad olid.