100 g ebaküdooniaid (puhastatud kaal)
3 suurt muna
150 g suhkrut
100 g toasooja võid
Pese ebaküdooniad korralikutl, siis lõika neljaks ja eemalda seemnekojad. Auruta kuuma vee kohale asetatud restil, kuni ebaküdooniad on täiesti pehmed. Siis püreesta saumikseriga.
Kuumuta väikeses potis 2-3 cm vett keemiseni.
Sega kuumakindlas kausis munad, suhkur ja 100 g ebaküdooniapüreed. Tõsta kauss kuuma vee kohale, nii et kausi põhi veega kokku ei puutuks. Kuumuta keskmisel kuumusel, vispliga pidevalt munasegu kloppides, kuni segu pakseneb (selleks kulub umbes 10 minutit; kui Sul on suhkrutermomeeter, siis peaks segu temperatuur olema 71-72 kraadi).
Tõsta pott tulelt, vajadusel kurna segu läbi tiheda sõela. Klopi juurde toasoojad võikuubikud. Tõsta pott tulelt ja kalla ebaküdooniavõie steriliseeritud purki(desse).
Säilib jahedas paar nädalat.
Retsepti koostas Nami-Nami perenaine Pille Petersoo, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ebaküdooniavõie
Brittide armastatud "lemon curd" kreemist inspireeritud võie põhjamaise sidruni ehk ebaküdooniaga.