Kreekerid köömneporganditega

See pühadehõnguline suupiste sobib ka veganitele.

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 sl oliiviõli

1 hakitud šalottsibul

1 hakitud küüslauguküüs

1 tl köömneid

400 g porgandeid

300 ml köögiviljapuljongit

20 veganitele sobivat soolaküpsist ehk kreekerit või šoti kaeraküpsist

Kaunistuseks:

värsket tilli

köögivilja- või kartulikrõpse

Valmistamine

Kuumuta õli potis keskmisel tulel. Lisa šalottsibul ja näpuotsaga soola. Prae 6 minutit või kuni sibul pehmeneb.

Sega juurde küüslauk ja köömned ja prae veel minut aega.

Siis lisa tükeldatud porgandid ja köögiviljapuljong. Kuumuta keemiseni, lase 12 minutit tasasel tulel podiseda, kuni porgandid on täiesti pehmed.

Kurna porgandid (hoia keeduleem alles!) ja püreesta saumikseriga või kannmikseris ühtlaseks. Vajadusel lisa lusikatäis või paar keeduleent, et saaksid pehme, aga mitte vedela püree. Maitsesta, lase jahtuda. 

(Porgandipüree võib eelmisel päeval valmis teha, hoia külmkapis). 

Serveerimiseks tõsta kreekeritele või kaeraküpsistele lusikatäis porgandipüreed, kaunista tillioksa ja köögiviljakrõpsuga. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR