2 sl oliiviõli
1 hakitud šalottsibul
1 hakitud küüslauguküüs
1 tl köömneid
400 g porgandeid
300 ml köögiviljapuljongit
20 veganitele sobivat soolaküpsist ehk kreekerit või šoti kaeraküpsist
Kaunistuseks:värsket tilli
köögivilja- või kartulikrõpse
Kuumuta õli potis keskmisel tulel. Lisa šalottsibul ja näpuotsaga soola. Prae 6 minutit või kuni sibul pehmeneb.
Sega juurde küüslauk ja köömned ja prae veel minut aega.
Siis lisa tükeldatud porgandid ja köögiviljapuljong. Kuumuta keemiseni, lase 12 minutit tasasel tulel podiseda, kuni porgandid on täiesti pehmed.
Kurna porgandid (hoia keeduleem alles!) ja püreesta saumikseriga või kannmikseris ühtlaseks. Vajadusel lisa lusikatäis või paar keeduleent, et saaksid pehme, aga mitte vedela püree. Maitsesta, lase jahtuda.
(Porgandipüree võib eelmisel päeval valmis teha, hoia külmkapis).
Serveerimiseks tõsta kreekeritele või kaeraküpsistele lusikatäis porgandipüreed, kaunista tillioksa ja köögiviljakrõpsuga.
Retsept siit.
Kreekerid köömneporganditega
See pühadehõnguline suupiste sobib ka veganitele.