Prantsuse virsikukook

Gâteau aux pêches

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g küpseid, aga kõvemaid virsikuid (2-3 tk)

180 g pehmet toasooja võid

180 g suhkrut

2 tl vanilliekstrakti või 1 sl vanillisuhkrut

3 muna (L)

100 g maitsestamata jogurtit

250 g nisujahu

1,5 tl küpsetuspulbrit

näpuotsaga soola

Valmistamine

Vooderda lahtikäiv 22 cm või 24 cm koogivorm küpsetuspaberiga või määri võiga ja puista üle jahuga.

Kuumuta ahi 180°C.

Klopi/hõõru või ja suhkur heledaks ja kreemjaks. Lisa vanilliekstrakt, siis klopi ükshaaval juurde munad. Siis sega juurde jogurt ning viimasena jahuga segatud sool ja küpsetuspulber.

Kalla tainas vormi.

Lõika virsikud viiludeks, siis torka koogi sisse.

Küpseta 180-kraadises ahjus umbes tund aega või kuni kook on kuldne (kontrolli koogi küpsust puutikuga - see peab puhtaks jääma).

Võta valmis kook ahjust välja, lase täielikult jahtuda. Siis serveeri - peale võid sõeluda veidi tuhksuhkrut, kõrvale võid pakkuda vanillijäätist.

 

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 01.02.2009 09:54

Hea kook!

jan
postitatud 24.12.2017 08:50

Mõnusalt mahlane!

Pille
postitatud 21.07.2024 08:33

Küpsetasin 2024. a Viimsi kohvikutepäeva Happy Jazz kodukohvik feat. Nami-Nami tarbeks. Tegin 2 tükki, nägid ilusad välja ja sööjatele maitsesid ka :)