2 sl oliiviõli
2 lapikuks surutud küüslauguküünt
4 hakitud anšoovisefileed
3-4 sl toorjuustu
2 sl riivsaia
1 sl hakitud peterselli
2 pärlkana
tükk pehmet võid
soola ja musta pipart
Kuumuta praepann, lisa hakitud portobellod ja küüslauk ning prae segades 2 minutit. Siis lisa anšoovised ja kuumuta segades veel mõned minutid. Tõsta pann tulelt ja lase segul jahtuda. Siis sega juurde riivsai, toorjuust ja petersell ning maitsesta soola-pipraga.
Alustades pärlkana kaela poolsest otsast libista sõrmed naha ja rinnafilee vahele, siis suru seenesegu ühtlase kihina mõlema pärlkana naha alla.
Kuumuta ahi 180C (pöördõhuga 160C).
Määri pärlkana nahale pehmet võid, maitsesta soola-pipraga. Aseta linnud ahjupannile asetatud küpsetusrestile. Küpseta 1 tund ja 15 minutit või kuni pärlkana on küps (kontrolli, et kintsulihast eraldub selget lihaleent). Kui lind liialt pruunistuma kipub, kata pealt fooliumiga.
Võta ahjust välja, lase vähemalt 10 minutit puhata. Siis lõika portsjontükkideks.
Serveeri näiteks hautatud punase kapsa ja küpsetatud kõrvitsaga.
Retsept on Briti ajakirjast Delicious (Roast guinea fowl with field mushroom stuffing, December 2008)
Pärlkana seenetäidisega
Täidise võib eelmisel päeval valmis teha, nii et pidupäeval on köögis lihtsam.