Karamelliseeritud pastinaagi supp mädarõikaga

Pastinaagi aeglane praadimine annab sellele rikkalikult karamellise maitse. Sobib hästi vegetaarseks eelroaks (jõulu)pühadelauale.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

5 suurt pastinaaki (u 1,2 kg)

1 sibul

1 loorberileht

1,2 l köögiviljapuljongit

400 ml täispiima

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

100 g Kreeka jogurtit

2 sl purgi-mädarõigast (creamed horseradish)

hakitud värsket murulauku

vääris-oliiviõli

Valmistamine

Koori pastinaagid ja lõika 2-3 cm tükkideks. Koori sibul, lõika õhukesteks viiludeks. 

Kuumuta õli potis keskmisel kuumusel. Kui õli on kuum, lisa pastinaagikuubikud ja maitsesta korralikult soola-pipraga. Kuumuta tasasel tulel umbes 20 minutit, aeg-ajalt segades, kuni pastinaagid on kergelt karamelliseerunud. 

Lisa sibul ja loorberileht. Kata pott kaanega ning kuumuta 5 minutit või kuni sibul on pehme.

Lisa köögiviljapuljong, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust ning lase supil tasasel tulel 20 minutit podiseda või kuni pastinaak on pehme. 

Eemalda loorberileht. Kalla potti piim, siis püreesta kannmikseris või saumikseriga ühtlaseks, vajadusel lisa veel sörts piima. 

Kalla supp uuesti potti, kuumuta läbi, timmi maitse parajaks. 

Sega Kreeka jogurt ja mädarõigas omavahel, lisa ka hakitud murulauku. 

Jaota supp supikaussidesse, nirista peale mädarõika-jogurtikreemi. Puista peale veel hakitud murulauku, jahvata veskist peale pipart ja nirista peale vääris-oliiviõli.

Nipid ja soovitused:

  • Supp säilib külmkapis paar päeva.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR