Siis pane potti, lisa vesi ja õunaäädikas. Kuumuta keemiseni, siis lase 30 minutit tasasel tulel podiseda, kuni marjad on pehmed ja katki keenud.
Hõõru segu puulusika abil läbi peene sõela, mis on asetatud kausi kohale. Mida rohkem tahket kätte saad, seda maitsvam ja paksem tuleb ketšup.
Pane püree pestud potti. Lisa suhkur, sool, pipar ja Cayenne. Kuumuta keemiseni, samal ajal hoolega segades. Alanda kuumust, siis lase podiseda, kuni saad ketšupilaadse kastme (see võtab 5-15 minutit).
Kalla steriliseeritud purkidesse või pudelitesse. Lase enne tarvitamist vähemalt kuu aega maitsestuda.
Nipid ja soovitused:
Viirpuuketšup säilib kinnises purgis jahedas mitu kuud. Avatud pudelit hoia külmkapis.
Viirpuuketšup
Üks parimaid viise viirpuumarjade kasutamiseks. See vürtsikaste on rikkaliku, puuviljase ja kergelt suitsuse maitsega.