Hiidmuna parmigiana

Inspireeritud itaallaste roast "Melanzane Parmigiana", aga baklažaani ehk pommu asemel on siin praetud paneeritud hiidmunaviilud.
Pea meeles, et hiidmuna (Langermannia gigantea) on söödav vaid noorena, kui viljakeha sisu on kõva ja valge.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g hiidmuna

praadimiseks oliiviõli

2 viilutatud küüslauguküünt

0,5 tl tšillihelbeid

peotäis basiilikulehti

2 x 400 g konservitud Itaalia ploomtomateid

350 g Mozzarella juustu

100 g nisujahu

3 suurt muna

4 sl riivitud parmesani juustu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kastme jaoks kuumuta 4 sl oliiviõli potis. Lisa viilutatud küüslauk, tšillihelbed ja mõned rebitud basiilikulehed. Kuumuta tasakesi, kuni küüslauk on kuldne, siis lisa konservitud tomatid. Suru tomatid puulusikaga katki, siis lase u 45 minutit tasasel tulel podiseda. Maitsesta soola-pipraga.

Eemalda mozzarella pakist, lase sõelal nõrguda. 

Puhasta hiidmuna märja köögipaberiga, vajadusel koori. Lõika hiidmuna suurteks tükkideks, seejärel 1 cm paksusteks viiludeks. 

Pane ühte taldrikusse  jahu. Löö teise taldrikusse katki munad, siis vispelda hulka 2 sl riivitud parmesani ja 3 sl vett. 

Kuumuta suur praepann kesmisel kuumusel, kalla põhja oliiviõli. Kui õli on kuum, siis prae hiidmunaviilud. 

Kasta hiidmunaviilud esmalt jahusse, siis munasegu hulka. Seejärel pane pannile kuuma õli sisse ja prae mõlemalt poolt kuldseks. Ära panni liialt üle koorma - siis jahtub pann liialt ja hiidmunaviilud jäävad liiga rasvased. 

Praetud hiidmunaviilud tõsta köögipaberile tahenema. 

Kuumuta ahi 180˚C.

Määri lasanjevorm kergelt õliga, laota põhjale kiht praetud paneeritud hiidmunaviile. Siis tõsta peale pool tomatikastmest. 

Lõika mozzarella õhukesteks viiludeks, laota kiht tomatikastmele. Siis jälle hiidmunaviilud, ülejäänud kaste ja mozzarella. Kõige peale viimased hiidmunaviilud, neile puista ülejäänud riivitud parmesan.

Küpseta u 30 minutit või kuni parmesanikate on kuldpruun ja roog läbinisti kuum ja mulksub. 

Lase 5 minutit vormis jahtuda, siis serveeri. Peale puista värsket basiilikut. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR