paprikapulbrit soovi korral
sellerisoola soovi korral
soola ja musta pipart
praadimiseks oliiviõli
tavalist või Panko riivsaia
Puhasta hiidmuna niiske köögipaberiga, vajadusel koori. Lõika hiidmuna suurteks tükkideks, seejärel 1-2,5 cm paksusteks viiludeks.
Kuumuta suur praepann tasasel tulel, lisa oliiviõli ja lase kuumeneda. Prae hiidmunaviilud mõlemalt poolt kuldseks ja seest pehmeks, siis tõsta köögipaberile tahenema ja jahtuma.
Pane taldrikule jahu, maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka paprikapulbri ja sellerisoolaga.
Löö munad teisele taldrikule katki, maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka sellerisoolaga.
Pane riivsai kolmandale taldrikule.
Pane praepannile veidi õli ja võid, kuumuta keskmisel kuumusel.
Kui õli on kuum ja või sulanud, kasta praetud hiidmunaviil jahusse, siis munasse ja siis riivsaia sisse. Prae seejärel kuumal pannil paar minutit ühelt ja paar minutit teiselt poolt. Tõsta köögipaberile tahenema ja paneeri ja prae sarnaselt ka ülejäänud praetud hiidmunaviilud.
Serveeri kuumalt.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Hiidmunašnitslid
Pea meeles, et hiidmuna (Langermannia gigantea) on söödav vaid noorena, kui viljakeha sisu on kõva ja valge.