Hiidmunašnitslid

Pea meeles, et hiidmuna (Langermannia gigantea) on söödav vaid noorena, kui viljakeha sisu on kõva ja valge.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

hiidmuna

nisujahu

paprikapulbrit soovi korral

sellerisoola soovi korral

soola ja musta pipart

praadimiseks oliiviõli

muna

tavalist või Panko riivsaia

võid

Valmistamine

Puhasta hiidmuna niiske köögipaberiga, vajadusel koori. Lõika hiidmuna suurteks tükkideks, seejärel 1-2,5 cm paksusteks viiludeks. 

Kuumuta suur praepann tasasel tulel, lisa oliiviõli ja lase kuumeneda. Prae hiidmunaviilud mõlemalt poolt kuldseks ja seest pehmeks, siis tõsta köögipaberile tahenema ja jahtuma. 

Pane taldrikule jahu, maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka paprikapulbri ja sellerisoolaga. 

Löö munad teisele taldrikule katki, maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka sellerisoolaga. 

Pane riivsai kolmandale taldrikule. 

Pane praepannile veidi õli ja võid, kuumuta keskmisel kuumusel. 

Kui õli on kuum ja või sulanud, kasta praetud hiidmunaviil jahusse, siis munasse ja siis riivsaia sisse. Prae seejärel kuumal pannil paar minutit ühelt ja paar minutit teiselt poolt. Tõsta köögipaberile tahenema ja paneeri ja prae sarnaselt ka ülejäänud praetud hiidmunaviilud. 

Serveeri kuumalt. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR