Grillitud kana ja porgandid

Tegelikult on see rohkem retsept porgandite jaoks kui kana jaoks. Kana võib olla nii poest ostetud valmis maitsetatud või siis lihtsalt soola-pipraga maitsestatud ja oliiviõliga peitsitud, nagu meil fotol. Allpool on ära toodud ka üks põnev marinaad kanale.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

Ahjuporgandid:

2 punti pikki peenikesi porgandeid

2 küüslauguküünt

1 rosmariinioks

1 sl oliiviõli

2 tl mett või vahtrasiirupit

0,5 tl helbesoola

Marineeritud kana:

8 kana kintsulihatükki

1 dl maitsestamata jogurtit

1 sl jahvatatud vürtsköömneid

2-3 sl adžikat või magusat tšillikastet või teravat ajvarit

1 purustatud küüslauguküüs

1 tl soola

Valmistamine

Porgandid:

Sega pestud porgandid hakitud küüslaugu, hakitud rosmariini, õli, mee/vahtrasiirupi ja soolaga.

Kui valmistad porgandeid grillil, siis aseta grillrestile ja küpseta tasakesi porgandeid pidevalt pöörates, kuni need on seest küpsed.

Kui küpsetad ahjus, siis tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta 200-kraadises ahjus aeg-ajalt pöörates umbes 30 minutit.

Kana:

Sega kõik marinaadiained omavahel. Lisa kanatükid, masseeri marinaadis ja lase vähemalt 2 tundi külmkapis maitsestuda. Lükki grillvarraste otsa või küpseta grillresti kohal 4-5 minutit ühelt ja sama palju teiselt poolt.

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR