Grillitud antrekoot sidruni-ürdivõiga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Grillimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g lihaveise antrekooti

1 tl soola

0,25 tl jahvatatud musta pipart

Ürdivõi:

100 g toasooja võid

2 sl hakitud värsket peterselli

1 sl riivitud sidrunikoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Lase anterkoodil toatemperatuurini soojeneda. Suurem lihatükk lõika 3-4 cm paksusteks viiludeks, steike pole enam tükeldada vaja.

Sega maitsevõi ained omavahel, siis vormi kangiks, keera toidukile või küpsetuspaberi sisse ja pane tunniks ajaks külmkappi tahenema. Siis lõika viiludeks.

Grilli antrekook kuumade süte kohal või grillil, kuni selle sisetemperatuur on 56-58 C.

Maitsesta soola-pipraga, siis lase 5 minutit jahtuda. Lõika steigid seejärel viiludeks. 

Tõsta liha vaagnale, aseta peale maitsevõi ja kaunista maitserohelisega. Serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR