See kaste sobib hästi näiteks pardi- või metslinnuliha juurde.
0,5-1 l värskeid lehter-kukeseeni või 1 dl kuivatatud lehter-kukeseeni
1 sibul
1 sl võid
soovi korral kastme paksendamiseks nisujahu
0,5 dl liha- või köögiviljapuljongit
0,5-1 dl kohvikoort või vahukoort
soola ja musta pipart
Kui kasutad kuivatatud seeni, siis pane need kuuma veega likku 10 minutiks. Siis kurna ja kuumuta kuival kuumal pannil läbi.
Haki sibul, prae pannil õlis klaasjaks.
Lisa värsked või leotatud-kuumutatud seened, kuumuta paar minutit.
Soovi korral lisa natuke võiga segatud jahu - saad paksema kastme.
Lisa puljong ja rõõsk koor ning kuumuta kastet tasasel tulel, kuni see pakseneb.
Maitsesta kaste soola-pipraga.
Retsept on soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (6/2008, Suppilovahverokastike)
Lehter-kukeseenekaste
See kaste sobib hästi näiteks pardi- või metslinnuliha juurde.