Lehter-kukeseenekaste

See kaste sobib hästi näiteks pardi- või metslinnuliha juurde.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

0,5-1 l värskeid lehter-kukeseeni või 1 dl kuivatatud lehter-kukeseeni

1 sibul

1 sl võid

soovi korral kastme paksendamiseks nisujahu

0,5 dl liha- või köögiviljapuljongit

0,5-1 dl kohvikoort või vahukoort

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kui kasutad kuivatatud seeni, siis pane need kuuma veega likku 10 minutiks. Siis kurna ja kuumuta kuival kuumal pannil läbi.

Haki sibul, prae pannil õlis klaasjaks. 

Lisa värsked või leotatud-kuumutatud seened, kuumuta paar minutit.

Soovi korral lisa natuke võiga segatud jahu - saad paksema kastme. 

Lisa puljong ja rõõsk koor ning kuumuta kastet tasasel tulel, kuni see pakseneb. 

Maitsesta kaste soola-pipraga. 

Nipid ja soovitused:

  • Vegetaarse versiooni jaoks kasuta kindlasti köögiviljapuljongit
  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta paksendamiseks Maizenat vms

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Glorian Ruoka & Viini (6/2008, Suppilovahverokastike)

LISA KOMMENTAAR