100 g pehmeid iiriseid (dairy fudge)
3 hästi küpset banaani
1 suur muna
3 sl piima
3 sl mahedamaitselist taimeõli
paar tilka vanilliekstrakti
250 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
125 g peenikest suhkrut
Kuumuta ahi 180C (pöördõhuga 160C). Vooderda muffinipanni süvendid paberümbristega või määri korralikult võiga.
Murra iirised väikesteks tükkideks.
Pane kooritud banaanid kaussi, suru kahvliga ühtlaseks massiks. Lisa muna, piim, õli ja vanilliekstrakt, sega kõik omavahel.
Sõelu jahu ja küpsetuspulber teise kaussi. Lisa suhkur ja iirisetükid, siis kalla juurde muna-banaanisegu. Sega õrnalt läbi - väldi liigset segamist!
Tõsta muffinivormidesse. Küpseta eelkuumutatud ahjus u 20 minutit või kuni muffinid on kuldsed.
Lase muffinitel metallrestil jahtuda, siis serveeri.
Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious (juuli 2009)
Banoffee muffinid
Pehmed iirised annavad nendele muffinitele mõnusa maitse.