Banoffee muffinid

Pehmed iirised annavad nendele muffinitele mõnusa maitse.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100 g pehmeid iiriseid (dairy fudge)

3 hästi küpset banaani

1 suur muna

3 sl piima

3 sl mahedamaitselist taimeõli

paar tilka vanilliekstrakti

250 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

125 g peenikest suhkrut

Valmistamine

Kuumuta ahi 180C (pöördõhuga 160C). Vooderda muffinipanni süvendid paberümbristega või määri korralikult võiga.

Murra iirised väikesteks tükkideks.

Pane kooritud banaanid kaussi, suru kahvliga ühtlaseks massiks. Lisa muna, piim, õli ja vanilliekstrakt, sega kõik omavahel.

Sõelu jahu ja küpsetuspulber teise kaussi. Lisa suhkur ja iirisetükid, siis kalla juurde muna-banaanisegu. Sega õrnalt läbi - väldi liigset segamist!

Tõsta muffinivormidesse. Küpseta eelkuumutatud ahjus u 20 minutit või kuni muffinid on kuldsed.

Lase muffinitel metallrestil jahtuda, siis serveeri. 

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast Delicious (juuli 2009)

LISA KOMMENTAAR