Speltamanna-mustikavaht

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l vett

4 dl külmutatud mustikaid

1 dl suhkrut

2 dl speltamannat

1 tl soola

Serveerimiseks:

tavalist piima või taimset piima

Valmistamine

Mõõda vesi, mustikad ja suhkur potti. Kuumuta keemiseni, siis sõrista juurde manna ja vispelda ühtlaseks. Maitsesta soolaga.

Kuumuta tasasel tulel 5-8 minutit aeg-ajalt segades, kuni manna paisub ja puder pakseneb (vt pakendi juhiseid täpse hautamisaja osas). 

Tõsta pott külma veega täidetud kaussi, siis jahtub see kiiremini. Vispelda elektrimikseriga 5-7 minutit või kuni puder on kohev ja õhuline ning värv muutub heledamaks. 

Serveeri külma (taimse) piimaga. 

Retsept on ajakirjast Glorian Ruoka & Viini 1/2011

LISA KOMMENTAAR