Faasan pidulauale

Jõululauale sobiv ahjus küpsetatud faasan rosmariini, leeskputke ja punaveiniga.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl hakitud värsket rosmariini + 1 suur rosmariinioks

2 tl kuivatatud leeskputke või 2 sl hakitud varssellerilehti

85 g võid

1 faasan (emaslind)

4 viilu läbikasvanud peekonit

klaas punast veini

1 sl nisujahu

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 190C (pöördõhuga 170C). Sulata või.

Sega rosmariin ja leeskputk vähese sulatatud võiga, siis määri see ürdivõi faasanile.

Laota peekoniviilud faasanile, siis seo peekon kööginööriga kinni. Aseta lind ahjuvormi, kalla peale ülejäänud sulavõi. 

Küpseta ahjus 1 tund või kuni lihamahlad klaariks muutub. 

Võta lind ahjust välja, lase 15 minutit puhata. 

Samal ajal kalla pannileeme hulka vein, puista peale jahu ja vispelda ühtlaseks. Kuumuta 5-10 minutit, kuni kaste pakseneb. 

Serveeri faasanit veinikastmega. 

Loe veel:

Allikas: BBC Good Food, detsember 1998 (Pheasant with rosemary, lovage and red wine)

LISA KOMMENTAAR