1 sl hakitud värsket rosmariini + 1 suur rosmariinioks
2 tl kuivatatud leeskputke või 2 sl hakitud varssellerilehti
85 g võid
1 faasan (emaslind)
4 viilu läbikasvanud peekonit
klaas punast veini
1 sl nisujahu
soola ja musta pipart
Kuumuta ahi 190C (pöördõhuga 170C). Sulata või.
Sega rosmariin ja leeskputk vähese sulatatud võiga, siis määri see ürdivõi faasanile.
Laota peekoniviilud faasanile, siis seo peekon kööginööriga kinni. Aseta lind ahjuvormi, kalla peale ülejäänud sulavõi.
Küpseta ahjus 1 tund või kuni lihamahlad klaariks muutub.
Võta lind ahjust välja, lase 15 minutit puhata.
Samal ajal kalla pannileeme hulka vein, puista peale jahu ja vispelda ühtlaseks. Kuumuta 5-10 minutit, kuni kaste pakseneb.
Serveeri faasanit veinikastmega.
Allikas: BBC Good Food, detsember 1998 (Pheasant with rosemary, lovage and red wine)
Faasan pidulauale
Jõululauale sobiv ahjus küpsetatud faasan rosmariini, leeskputke ja punaveiniga.