Suvikõrvitsa-kikerhernekotletid

Lähis-Ida vürtsidega maitsestatud köögiviljakotletid.

Kogus
kaheksale (12-16 tk)
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 saledat suvikõrvitsat

400 g purk konservitud kikerherneid

3 hakitud küüslauguküünt

2 muna

1 dl hakitud värsket koriandrit

0,5 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,5 tl paprikapulbrit

0,5 tl tšillihelbeid või 0,25 tl Cayenne'i pipart

3 sl nisujahu

1 tl soola

praadimiseks oliiviõli

Valmistamine

Riivi rullkõrvitsad jämeda riiviga. Pane sõelale, puista peale sool ja sega läbi. Lase 15 minutit tõmmata, siis pigista suvikõrvits võimalikult kuivaks. 

Püreesta nõrutatud kikerherned ühtlaseks püreeks. Sega riivitud suvikõrvitsa ja ülejäänud ainetega.

Kuumuta pannil õli. Prae pannil 2-3 minutit ühelt ja 2-3 minutit teiselt poolt, kuni kotletid on kenasti kuldsed. 

Serveeri näiteks jogurtikastmega. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 11.09.2023 17:29

Väga mõnusad kotletid. Isegi mu 12-aastane poeg, kes pole suuremat sorti suvikõrvitsafänn, sõi mitu tükki. Ilmselt need vürtsid ja kerge tšillimekk aitasid kaasa :)

Pille
postitatud 06.10.2024 11:40

Minu tehtud pilt ka :)