Speltakruubipilaff

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

250 g e. u 3 dl speltanisukruupe

1 väike sibul

1 küüslauguküüs

1 sl oliiviõli

1 tl meresoola

5 dl vett

Valmistamine

Pane speltakruubid sõelale ning pese korralikult külma jooksva vee all. Lase veidi taheneda.

Haki sibul ja küüslauk hästi peeneks. 

Kalla potti õli, lisa sibul ja küüslauk ja prae tasasel tulel kuldseks ja klaasjaks. 

Lisa speltakruubid, kuumuta segades paar minutit. Maitsesta soolaga. 

Lisa vesi, kuumuta keemiseni. Siis alanda kuumust, kata pott kaanega ja hauta kruupe tasasel tulel kaane all umbes 30 minutit või kuni kruubid ob pehmed.

Keera tuli kinni või tõsta pott tulelt. Lase pilafil veel 15 minutit kaane all puhata. 

Loe veel:

Retsept on Taani ajakirjast Mad&Bolig 10/2006

LISA KOMMENTAAR