Õlleleem vähkidele

Sügavkülmast võetud keedetud vähkidele võib anda parema maitse selle õlleleeme abil.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sügavkülmutatud vähkide kohta:

4 l vett

330 ml porterit või tumedat õlut

1,5 dl jämedat soola

4 suhkrukuubikut

näpuotsaga tilliseemneid võimaluse korral

2 sl köömneid

300 g kroontilliõisikuid ja -varsi

Valmistamine

1. päeval: 

Sega leeme ained potis. Kuumuta keemiseni ja vaata, et suhkur ja sool oleksid lahustunud. Pane külmkappi jahtuma. 

2. päeval:

Sulata vähid vastavalt pakendi juhistele. Nõruta hoolega, siis pane jahtunud õlleleeme sisse. Lase vähemalt ööpäev külmkapis maitsestuda. 

3. päeval:

Serveeri vähke. Vähisöömingut puudutavad lood ja retseptid leiad siit.

Loe veel:

Retsept on mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR