Sügavkülmast võetud keedetud vähkidele võib anda parema maitse selle õlleleeme abil.
1 kg sügavkülmutatud vähkide kohta:
4 l vett
330 ml porterit või tumedat õlut
1,5 dl jämedat soola
4 suhkrukuubikut
näpuotsaga tilliseemneid võimaluse korral
2 sl köömneid
300 g kroontilliõisikuid ja -varsi
Sega leeme ained potis. Kuumuta keemiseni ja vaata, et suhkur ja sool oleksid lahustunud. Pane külmkappi jahtuma.
Sulata vähid vastavalt pakendi juhistele. Nõruta hoolega, siis pane jahtunud õlleleeme sisse. Lase vähemalt ööpäev külmkapis maitsestuda.
Serveeri vähke. Vähisöömingut puudutavad lood ja retseptid leiad siit.
Retsept on mugandatud siit.
Õlleleem vähkidele
Sügavkülmast võetud keedetud vähkidele võib anda parema maitse selle õlleleeme abil.