Merlang küpsetuspaberis

Merlang küpsetatakse siin küpsetuspaberist tehtud pakis, nii et tulemuseks on hästi mahlane kala.

Merlang, ka euroopa merlang (Merlangius merlangus) on kalaliik tursaliste (Gadiformes) seltsi tursklaste (Cadidae) sugukonnast. Ainus liik perekonnas merlang (Merlangius).

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
20 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 x u 340 g kaaluvat merlangi

25 g võid

2 sl hakitud värsket tilli

1 õhukeselt viilutatud sidrun

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 220C (pöördõhuga 190C). 

Lõika küpsetuspaberist 2 umbes 40 cm läbimõõduga ketast.

Sulata potis või, lisa till ja maitsesta soola-pipraga. 

Roogi kalad (ehk eemalda sisikond ja soomused), siis tee kala külgedele 3-4 sisselõiget kuni selgrooni välja. 

Aseta kumbki kala eraldi küpsetuspaberilehele. Pista kõhtu sidruiviilud, siis vala tasakesi peale tillivõi. Vormi küpsetuspaberist pakid, nii et kalad oleksid üleni pakis. 

Tõsta küpsetuspaberipakid ahjuplaadile. Küpseta 220-kraadises ahjus umbes 12 minutit, kuni kalad on küpsed. (Kala küpsust soovitatakse BBC retseptis kontrollida nii: torka puutikk läbi paberi kala sisse ja hoia 15 sekundit - kui tikuots siis kuum tundub, on kala küps).

Loe veel:

Retsept on mugandatud Briti ajakirjast BBC Good Food (oktoober 2005)

LISA KOMMENTAAR