500 g magusaid kirsse
5 sl suhkrut
140 g tatrajahu
85 g isekerkivat nisujahu
2 tl kaneeli
1 tl söögisoodat
3 muna
285 ml petti
Serveerimiseks:Kreeka jogurtit
Eemalda kirssidelt kivid, lõika kirsid pooleks ja pane koos 1 sl suhkruga kaussi. Sega ja tõsta kõrvale.
Sega ülejäänud suhkur, jahud, kaneel ja sooda suures kausis. Tee keskele süvend, löö sinna katki munad. Vispelda vähehaaval juurde pett, kuni saad ühtlase pannkoogitaina.
Sulata mittenakkuval praepannil veidi võid. Tõsta väikese kulbi abil pannile tainast, nii et saad 8-10 cm läbimõõduga pannkoogid. Prae paar minutit ühelt poolt, kuni pannkoogi pinnale ilmuvad mullikesed. Siis pööra ringi ja küpseta pannkoogid ka teiselt poolt.
Hoia valmis pannkooke fooliumi all või ahjus soojas.
Serveeri igale sööjale 2-3 pannkooki, kõrvale tõsta kirsikompotti ja nirista peale veidi vahtrasiirupit.
Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Juuni 2010)
Kaneeli-tatrapannkoogid kirssidega