Kaneeli-tatrapannkoogid kirssidega

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

500 g magusaid kirsse

5 sl suhkrut

140 g tatrajahu

85 g isekerkivat nisujahu

2 tl kaneeli

1 tl söögisoodat

3 muna

285 ml petti

võid

Serveerimiseks:

Kreeka jogurtit

vahtrasiirupit

Valmistamine

Eemalda kirssidelt kivid, lõika kirsid pooleks ja pane koos 1 sl suhkruga kaussi. Sega ja tõsta kõrvale. 

Sega ülejäänud suhkur, jahud, kaneel ja sooda suures kausis. Tee keskele süvend, löö sinna katki munad. Vispelda vähehaaval juurde pett, kuni saad ühtlase pannkoogitaina. 

Sulata mittenakkuval praepannil veidi võid. Tõsta väikese kulbi abil pannile tainast, nii et saad 8-10 cm läbimõõduga pannkoogid. Prae paar minutit ühelt poolt, kuni pannkoogi pinnale ilmuvad mullikesed. Siis pööra ringi ja küpseta pannkoogid ka teiselt poolt. 

Hoia valmis pannkooke fooliumi all või ahjus soojas. 

Serveeri igale sööjale 2-3 pannkooki, kõrvale tõsta kirsikompotti ja nirista peale veidi vahtrasiirupit.

Retsept on Briti ajakirjast BBC Good Food (Juuni 2010)

LISA KOMMENTAAR