Prantsuse omlett

Omleti valmistamiseks peaks kõik vahendid valmis olema: kauss, munad, omletipann, kahvel, lusikas, sool ja pipar, või ja õli. Pane taldrikud kuuma ahju soojenema.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2-3 suurt muna sööja kohta

0.5 tl võid

0.5 tl õli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Löö munad ettevaatlikult kaussi, maitsesta. Sega kahvliga munarebu ja -valged kokku - ära klopi!!! Tõsta pann keskmisele tulele ning kuumuta üsna kuumaks. Lisa või ja õli. Kui või on sulanud, keera panni, nii et see oleks üleni rasvainega kaetud.

Nüüd keera tuli suuremaks. Kui või vahutab, kalla munasegu pannile, keera panni, nii et munasegu jaotuks ühtlaselt. Ära enam panni liiguta!

5 sekundi pärast peaks omlett servadest pitsiliseks muutuma. Keera panni 45° nurga all ja lusikaga tõmba omleti serv keskele. Vedel munamass voolab nüüd tühjale kohale. Pööra panni ja tee samamoodi. Ja uuesti. Ja uuesti. Selleks kuub umbes pool minutit.

Kui enam vedelat munamassi ei ole (vaid veidikene omleti keskel), siis pööra omlett pooleks. Selleks kalluta jälle panni ning murra üks omletipool keskele. Siis tee sedasama ka teise poolega.

Libista omlett kuumale taldrikule ja serveeri KOHE.

Briti kokandusguru Delia Smithi juhised (Folded Omelette (French style)). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Tullia
postitatud 27.01.2011 15:37

Mul tavaliselt ei tule omlett ilusa kujuga, kuid see küpsetamistehnoloogia töötas väga hästi.

Kaare
postitatud 10.08.2016 10:18

Maitsev, nagu omlett ikka :) Võib-olla vaid veidi tihkem, kuna muna pole klopitud.