2-3 suurt muna sööja kohta
0.5 tl võid
0.5 tl õli
soola ja musta pipart
Löö munad ettevaatlikult kaussi, maitsesta. Sega kahvliga munarebu ja -valged kokku - ära klopi!!! Tõsta pann keskmisele tulele ning kuumuta üsna kuumaks. Lisa või ja õli. Kui või on sulanud, keera panni, nii et see oleks üleni rasvainega kaetud.
Nüüd keera tuli suuremaks. Kui või vahutab, kalla munasegu pannile, keera panni, nii et munasegu jaotuks ühtlaselt. Ära enam panni liiguta!
5 sekundi pärast peaks omlett servadest pitsiliseks muutuma. Keera panni 45° nurga all ja lusikaga tõmba omleti serv keskele. Vedel munamass voolab nüüd tühjale kohale. Pööra panni ja tee samamoodi. Ja uuesti. Ja uuesti. Selleks kuub umbes pool minutit.
Kui enam vedelat munamassi ei ole (vaid veidikene omleti keskel), siis pööra omlett pooleks. Selleks kalluta jälle panni ning murra üks omletipool keskele. Siis tee sedasama ka teise poolega.
Libista omlett kuumale taldrikule ja serveeri KOHE.
Briti kokandusguru Delia Smithi juhised (Folded Omelette (French style)). Pildi tegi Kaare.
Prantsuse omlett
Omleti valmistamiseks peaks kõik vahendid valmis olema: kauss, munad, omletipann, kahvel, lusikas, sool ja pipar, või ja õli. Pane taldrikud kuuma ahju soojenema.