Pampoenkoekies

Need kohevad kõrvitsapannkoogid on populaarsed Lõuna-Aafrikas. Sobivad hästi sügis-brunch'ile.

Kogus
20-30 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg tükk kõrvitsat

1 sl õli + veel praadimiseks

2 muna

250 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

Kaneelisuhkur:

100 g suhkrut

2 sl jahvatatud kaneeli

Serveerimiseks:

crème fraîche'i või maitsestamata jogurtit

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C). 

Eemalda kõrvitsalt säsi ja seemned, lõika kõrvits sektoriteks (koorima ei pea). Sega õliga, laota ahjuplaadile. Küpseta u 45 minutit või kuni kõrvits on hästi pehme. 

Lase veidi jahtuda, siis kaabi viljaliha köögikombaini kaussi. Püreesta ühtlaseks. 

Pane kõrvitsapüree kaussi, klopi juurde munad. Sega juurde jahu ja küpsetuspulber, nii et saad paksu voolava taina. 

Kuumuta suur praepann keskmiselt tugeval kuumusel. Kalla pannile õhuke kiht õli.

Tõsta supiusika abil pannile väikeesed pannkoogid ning prae need 3-4 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt või kuni pannkoogid on kuldsed ja krõbedad.

(Hoia leiges ahjus soojas). 

Serveeri kaneelisuhkruga, kõrvale paku jogurtit/crème fraîche'i.

Nipid ja soovitused:

  • Kõrvitsapannkooke võib serveerida ka suppide/hautiste kõrvale - siis ära kaneelisuhkrut lisa.
  • Parimad kohe peale praadimist, aga praetud pannkoogid võib kuni 1 kuuks sügavkülma panna. Serveerimiseks lase sulada ja kuumuta soojas ahjus 20 minutit. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR