1 kg tükk kõrvitsat
1 sl õli + veel praadimiseks
2 muna
250 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
Kaneelisuhkur:100 g suhkrut
2 sl jahvatatud kaneeli
Serveerimiseks:Kuumuta ahi 200°C (pöördõhuga 180°C).
Eemalda kõrvitsalt säsi ja seemned, lõika kõrvits sektoriteks (koorima ei pea). Sega õliga, laota ahjuplaadile. Küpseta u 45 minutit või kuni kõrvits on hästi pehme.
Lase veidi jahtuda, siis kaabi viljaliha köögikombaini kaussi. Püreesta ühtlaseks.
Pane kõrvitsapüree kaussi, klopi juurde munad. Sega juurde jahu ja küpsetuspulber, nii et saad paksu voolava taina.
Kuumuta suur praepann keskmiselt tugeval kuumusel. Kalla pannile õhuke kiht õli.
Tõsta supiusika abil pannile väikeesed pannkoogid ning prae need 3-4 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt või kuni pannkoogid on kuldsed ja krõbedad.
(Hoia leiges ahjus soojas).
Serveeri kaneelisuhkruga, kõrvale paku jogurtit/crème fraîche'i.
Retsept siit.
Pampoenkoekies
Need kohevad kõrvitsapannkoogid on populaarsed Lõuna-Aafrikas. Sobivad hästi sügis-brunch'ile.