Kaledoonia vahukreem

Ennevanasti tunti Šotimaad Kaledoonia nime all ja sellist nostalgilist nime kannab üks armatatud Šoti dessert, mida pakutakse talvistel pidusöökidel. Kuigi Šotimaal timmitakse magustoit viski või mõne sealse viskilikööriga (nt Drambuie või Glayva), siis täitsa hästi töötab siin ka eestimaine Vana Tallinn.
Mõruapelsinidest ehk Sevilla apelsinidest marmelaadi liigub ka meie kaubandusvõrgus - vali kindlasti just see marmelaad, mitte mõni magus apelsinimoos.
NB! Vaid täiskasvanuile!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

200 ml 35% rõõska koort ehk vahukoort

25 g suhkrut

50 g head Šoti viskit (nt Speyside Malt) või viskilikööri (nt Glayva, Drambuie)

7 sl Sevilla apelsini marmelaadi

2-3 sl värskelt pressitud apelsini- või mandariini- või sidrunimahla

Valmistamine

Sega kausis apelsinimarmelaad, viski(liköör) ja tsitrusemahl. 

Vahusta teises kausis vahukoor suhkruga tugevaks vahuks.

Sega vahukoore hulka marmelaadisegu, soovi korral timmi maitse parajaks, lisades marmelaadi või viskit või suhkrut. 

Jaota magustoidupokaalidesse ja hoia serveerimiseni jahedas. 

Nipid ja soovitused:

  • Võid alkoholi ka lihtsalt välja jätta ning segada marmelaadi hulka lihtsalt rohkem tsitrusemahla. Siis saad maitsva mõruapelsinivahu.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR