Šoti kartuliskoonid e. tattie scones hapukoorega

Šoti kartuliskoonid e. tattie scones on klassikaline Šoti roog. Siin on hapukoore ja murulauguga tehtud variant.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
50 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

500 g jahuseid kartuleid (nt Maris Piper või King Edward)

võid

100 g hapukoort

punt peenelt hakitud murulauku

200 g nisujahu

0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart

maitse järgi soola

Serveerimiseks:

krõbedaks praetud suitsupeekonit

röstitud kirss- või kobartomateid

Valmistamine

Koori kartulid, lõika väiksemateks tükkideks. Pane potti, kata külma veega ja maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, siis keeda pehmeks.

Nõruta, lase sõelal 5 minutit taheneda. Siis pane uuesti potti, lisa või ja veidi soola ning tambi pudruks. 

Kalla kartulisegu kaussi, sega juurde hapukoor, hakitud murulauk, jahu, u 0,5 tl musta pipart ning julgelt soola. Sega kõik ühtlaseks massiks. 

Puista tööpinnale jahu ja kummuta kartulisegu lauale. Puista peale jahu, siis rulli tainarulli abil suure mittenakkuva praepanni suuruseks. 

Lõika terava noa või pitsalõikuri abil 8 sektoriks. 

Kuumuta praepann keskmisel kuumusel. Sulata pannil veidi võid, siis prae kartuliskoone 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni saad kuldpruunid skoonid. 

Serveeri näiteks krõbedaks praetud peekoni ning röstitud tomatitega. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR