500 g jahuseid kartuleid (nt Maris Piper või King Edward)
100 g hapukoort
punt peenelt hakitud murulauku
200 g nisujahu
0,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
maitse järgi soola
Serveerimiseks:krõbedaks praetud suitsupeekonit
röstitud kirss- või kobartomateid
Koori kartulid, lõika väiksemateks tükkideks. Pane potti, kata külma veega ja maitsesta soolaga. Kuumuta keemiseni, siis keeda pehmeks.
Nõruta, lase sõelal 5 minutit taheneda. Siis pane uuesti potti, lisa või ja veidi soola ning tambi pudruks.
Kalla kartulisegu kaussi, sega juurde hapukoor, hakitud murulauk, jahu, u 0,5 tl musta pipart ning julgelt soola. Sega kõik ühtlaseks massiks.
Puista tööpinnale jahu ja kummuta kartulisegu lauale. Puista peale jahu, siis rulli tainarulli abil suure mittenakkuva praepanni suuruseks.
Lõika terava noa või pitsalõikuri abil 8 sektoriks.
Kuumuta praepann keskmisel kuumusel. Sulata pannil veidi võid, siis prae kartuliskoone 2-3 minutit ühelt ja sama kaua teiselt poolt, kuni saad kuldpruunid skoonid.
Serveeri näiteks krõbedaks praetud peekoni ning röstitud tomatitega.
Retsept siit.
Šoti kartuliskoonid e. tattie scones hapukoorega
Šoti kartuliskoonid e. tattie scones on klassikaline Šoti roog. Siin on hapukoore ja murulauguga tehtud variant.