Kressisool

Suure mungalille (rahvakeeli kressi) lehtedest saab teha maitsva, maitse- ja vitamiinirikka ürdisoola.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

4-5 dl mungalille õisi ja lehti

2,5 dl soola

1 tl riivitud sidrunikoort

Valmistamine

Puhasta mungalille lehed ja õied hoolikalt.

Pane kannmikserisse mungalille lehed ja õied, sool ja riivitud sidrunikoor. Töötle ühtlaseks roheliseks seguks.

Laota roheline soolasegu kuivati plaadile ja kuivata 30-40C kraadi juures täiesti kuivaks. Kressisool on helerohelist värvi - kui kuivatis on tumerohelisi tükke, siis murra need ise väiksemaks, et need korralikult kuivada saaks. 

(Kui Sul ei ole toidukuivatit, siis võid seda muidugi ka tavalises ahjus teha). 

Vajadusel peenesta uhmris, siis pane purki.

Kasutamine:

  • Sobib näiteks hommikuse praemuna peale.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR