Kakaokissell

Paks "vanakooli" kakaokissell meeldib neile, kes armastavad šokolaadivahte ja -kreeme. Valmib kiirelt ja kergelt ning maitseb hästi hapuka moosiga. Vanakooli klassika.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 l piima

85 g suhkrut (1 dl)

2 sl kakaopulbrit

2 tl vanillisuhkrut

3 sl kartulitärklist + veidi külma vett

Serveerimiseks:

hapukat punast moosi või marju

Valmistamine

Sega kausis kakaopulber, tavaline ja vanillisuhkur omavahel.

Kuumuta paksupõhjalises potis piim keemiseni. Vispelda juurde kakao-suhkrusegu ning kuumuta uuesti keemiseni. 

Sega tärklis vähese külma veega ühtlaseks, siis vispelda kisselli hulka ja kuumuta, kuni kissell paar korda mulksub ja pakseneb.

Jaota kissell magustoidukaussidesse. Puista üle suhkruga või kata toidukilega, et vältida nn naha tekkimist.

Serveeri jahtunult koos hapu moosi või marjadega.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 14.04.2010 12:23

laste lemmik!

Pille
postitatud 24.10.2015 10:28

Liilia saatis kunagi sellise pildi ka:

Nana
postitatud 20.01.2013 19:16

Tuleb ilus parajalt paks ja maitsev kissell.

Eve Lepland
postitatud 24.10.2015 16:03

Minu lapsepõlvest lemmikuks sai kihiline kissell, seda tegi minu ema lastele, siis mina oma lapsale ja nüüd lapselapse lemmik. Kakaokissell, vahele piimakissell ja peale hapukas jõhvikakissell. Ei teagi, kust see retsept pärineb, aga maitseb hea. Ja loomulikult maitsevad eraldi ka hästi, ja miks ka mitte marjadega proovida.

Elve
postitatud 06.06.2020 12:42

Miks minul läheb kissell jahtununa vedelaks,kas seda teeb vesi,millega tärklise segasin?

Pille
postitatud 06.06.2020 19:51

Elve, kartulitärklist tuleb väga lühidalt kuumutada - tõesti vaid paar mulksatust - ja siis tulelt tõsta. Kui üle keeta, muutub kissell vedelaks. Proovi siis äkki hoopis maisitärklisega - seda tuleb tubli mitu minutit keeta, et kissell pakseneks, aga see on stabiilsem.

Marek
postitatud 15.03.2022 18:18

Hakkan kohe pihta! Magusa kaamelitatiga.

Irene
postitatud 14.02.2024 12:00

Tere,miks minul,kui lisan vaniljesuhkrut piima või kakaokissellile,läheb alati tükki.alati.

Mina
postitatud 18.09.2024 15:02

pead samal ajal kui lisad korralikult vispliga kloppima, siis ei lähe