1 l piima
85 g suhkrut (1 dl)
2 sl kakaopulbrit
2 tl vanillisuhkrut
3 sl kartulitärklist + veidi külma vett
Serveerimiseks:hapukat punast moosi või marju
Sega kausis kakaopulber, tavaline ja vanillisuhkur omavahel.
Kuumuta paksupõhjalises potis piim keemiseni. Vispelda juurde kakao-suhkrusegu ning kuumuta uuesti keemiseni.
Sega tärklis vähese külma veega ühtlaseks, siis vispelda kisselli hulka ja kuumuta, kuni kissell paar korda mulksub ja pakseneb.
Jaota kissell magustoidukaussidesse. Puista üle suhkruga või kata toidukilega, et vältida nn naha tekkimist.
Serveeri jahtunult koos hapu moosi või marjadega.
laste lemmik!
Tuleb ilus parajalt paks ja maitsev kissell.
Minu lapsepõlvest lemmikuks sai kihiline kissell, seda tegi minu ema lastele, siis mina oma lapsale ja nüüd lapselapse lemmik. Kakaokissell, vahele piimakissell ja peale hapukas jõhvikakissell. Ei teagi, kust see retsept pärineb, aga maitseb hea. Ja loomulikult maitsevad eraldi ka hästi, ja miks ka mitte marjadega proovida.
Miks minul läheb kissell jahtununa vedelaks,kas seda teeb vesi,millega tärklise segasin?
Elve, kartulitärklist tuleb väga lühidalt kuumutada - tõesti vaid paar mulksatust - ja siis tulelt tõsta. Kui üle keeta, muutub kissell vedelaks. Proovi siis äkki hoopis maisitärklisega - seda tuleb tubli mitu minutit keeta, et kissell pakseneks, aga see on stabiilsem.
Hakkan kohe pihta! Magusa kaamelitatiga.
Tere,miks minul,kui lisan vaniljesuhkrut piima või kakaokissellile,läheb alati tükki.alati.
pead samal ajal kui lisad korralikult vispliga kloppima, siis ei lähe
Kakaokissell
Paks "vanakooli" kakaokissell meeldib neile, kes armastavad šokolaadivahte ja -kreeme. Valmib kiirelt ja kergelt ning maitseb hästi hapuka moosiga. Vanakooli klassika.