Pikk sai speltanisust (baguette)

Kogus
2 pikka saia
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

6 dl speltanisujahu

1.5 tl kuivpärmi

2 tl suhkrut

1 tl soola

1 sl taimeõli

3 dl vett

Valmistamine

Sega pärm ja sool 2 dl jahuga. Sega juurde suhkur ja õli, siis lisa käesoe vesi. 

Sega ühtlaseks. Sega puulusikaga juurde ülejäänud jahu (kõike ei pruugi vaja minna, aga võib ka veidi rohkem kuluda!). Sõtku tainast umbes 10 minutit, kuni tainas kausi ja käte küljest lahti lööb.

Lase tainal kaetult soojas kohas kahekordseks kerkida.

Sõtku tainas uuesti läbi ja lase uuesti kerkida. Vormi kerkinud tainast 2 pikka saia. Lase veel 10 minutit kerkida.
Pritsi pihustiga saiadele vett ja tee diagonaalis sisselõiked.

Küpseta 230-kraadises ahjus 15-20 minutit (ahju on soovitav küpsetamise ajaks panna metallvormi või -kausiga keevat vett).

Loe veel:


Retsept on mugandatud raamatust Aran's Spelt Cookbook (1999). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes kasutas täisteraspeltajahu.

LISA KOMMENTAAR

Agnes L.
postitatud 17.03.2024 09:38

Sai küpsetatud küüslaugu juustu baguette. Lisasin ise tainale juurde ohtralt pressitud värsket küüslauku ja riivjuustu. Tulid mõnusad küüslaugused. Saiad kadusid nii kiiresti,et ei saanud arugi kui ahjust välja tulid :)

Maalt ja hobusega
postitatud 05.09.2024 10:48

Maitsev!