Röstsai nelja sorti seentega

Ideaalis läheks siin vaja nelja sorti seeni - šampinjone, kukeseeni, šiitakesid ja kuningservikuid.

Kogus
6 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

3 viilu juuretisesaia

2 sl oliiviõli

2 sl võid

soola

Seenesegu:

200 g šampinjone

200 g kukeseeni

100 g šiitake seeni

150 g kuningservikuid

2 sl oliiviõli

2 küüslauguküünt

veidi värsket rosmariini

2 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

soola

Valmistamine

Prae juuretisesaia viilud pannil või ja õli segus kuldseks ja krõbedaks. Maitsesta soolaga ning lõika (diagonaalis) pooleks. 

Puhasta seened, lõika paksudeks viiludeks. Prae pannil kuumas õlis, kuni seened kokku kukuvad. 

Koori küüslauk, lõika õhukesteks viiludeks. Nopi rosmariinilt lehekesed. Lisa küüslauk ja rosmariinilehed pannile seente juurde ja kuumuta paar minutit koos seentega.

Kalla pannile rõõsk koor, kuumuta läbi ja redutseeri veidi. Maitsesta soolaga. 

Jaota seenesegu röstitud saiaviiludele. Puista peale veidi rosmariini soovi korral ja serveeri kohe. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR