Faasan ja kukeseened saial

Röstitud saiaviiludele pannakse võis praetud kukeseened ja maitseküllane faasan. Sobib eelroaks või kergeks õhtueineks.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 faasani rinnafileed (nahata)

soola ja musta pipart

0,5 sl oliiviõli

150 g kukeseeni

2 viilu juuretisesaia

2 sl võid

3 sl siledalehist peterselli

Valmistamine

Maitsesta faasani rinnafileed soola-pipraga, siis prae pannil õlis mõlemalt poolt 2-3 minutit. Lase lihal jahtuda, siis lõika väiksemateks tükkideks. 

Puhasta kukeseened ning prae kuival kuumal pannil 3 minutit. Pane seened kaussi.

Määri saiaviiludele võid, siis prae kuival pannil mõlemalt poolt krõbedaks ja kuldseks. Lase restil jahtuda. 

Pane pannile 2 sl võid, praetud faasaniliha ja kukeseened. Prae segades 2 minutit. 

Maitsesta hakitud peterselli, soola ja pipraga. Serveeri röstitud saiaviiludel.

Nipid ja soovitused:

  • Taanis müüakse faasani rinnafileesid väidetavalt mitmes supermarketis, tavaliselt külmletis jahutatud kujul. Faasanid on kanadest veidi väiksemad, nii et 2 fileest jagub kahele inimesele. 
  • Valik faasaniga retsepte Nami-Namis

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR