Makrell roseepipraga

Madeira saarelt pärit roog.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 värsket makrelli e. skumbriat

1 dl valgeveiniäädikat

1 dl vett

1 tl roseepiprateri

1 tl mett

Valmistamine

Pane potti vesi, veiniäädikas, roosa pipar ja mesi. Kuumuta keemiseni, siis tõsta tulelt ja lase leemel jahtuda. 

Eemaldage makrellilt siseelundid ja pea, siis fileeri makrell. Pane lõikelauale, puista peale jäme kivi- või meresool ja lase 5-7 minutit soolduda.

Siis loputa fileed soolast puhtaks, eemalda pintsettide abil kõik ogalised luud ja lao makrellifileed klaasvormi. Kalla peale jahtunud leem. Tõsta külmkappi ootele. 

Serveerimiseks lõika kalafileed tükkideks ja kasta nt sidrunikoore ja oliiviõliga maitsestatud jogurti sisse. 

Loe veel:

Retsepti koostas ja pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, idee siit.

LISA KOMMENTAAR