Rib-eye steigid kukeseentega

Toekas salat steigi, praetud seente ja rohelisega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 ribeye steiki

soola ja musta pipart

1 sl võid praadimiseks

Salat:

200 g kukeseeni

125 g rohelisi salatilehti

1 sl võid praadimiseks

Sibulalisand:

1 suurem sibul

50 g võid

1 sl valgeveiniäädikat

1 tl vahtrasiirupit

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

125 g pampleid või põõsasmurakaid või põldmarju

head saia

Valmistamine

Puhasta kukeseened pintsliga, ideaalis väldi pesemist. Lõika suuremad seened väiksemateks tükkideks. 

Pese salatilehed, kuivata ja säti vaagnale. 

Haki sibul peeneks. Sulata või väikses potis, lisa sibul ja prae tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul on kuldne ja või pruunistub. Võta pott tulelt ja lase veidi jahtuda. 

Maitsesta veiselihasteigid soola-pipraga, prae pannil võis mõlemalt poolt 2-3 minutit. Võta steigid pannilt, lase kaetult seista mõned minutid. 

Nüüd prae seened kuival kuumal pannil läbi. Tõsta salatilehtedele.

Lisa sibula-võisegule valgeveiniäädikas ja vahtrasiirup, maitsesta soola-pipraga. Sega ja jaota salatile ja kukeseentele. 

Kaunista põõsasmurakate või põldmarjadega, serveeri kohe koos steikidega. Kõrvale paku ka head leiba. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR