4 ribeye steiki
soola ja musta pipart
1 sl võid praadimiseks
Salat:200 g kukeseeni
125 g rohelisi salatilehti
1 sl võid praadimiseks
Sibulalisand:1 suurem sibul
50 g võid
1 sl valgeveiniäädikat
1 tl vahtrasiirupit
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:125 g pampleid või põõsasmurakaid või põldmarju
head saia
Puhasta kukeseened pintsliga, ideaalis väldi pesemist. Lõika suuremad seened väiksemateks tükkideks.
Pese salatilehed, kuivata ja säti vaagnale.
Haki sibul peeneks. Sulata või väikses potis, lisa sibul ja prae tasasel tulel 10 minutit, kuni sibul on kuldne ja või pruunistub. Võta pott tulelt ja lase veidi jahtuda.
Maitsesta veiselihasteigid soola-pipraga, prae pannil võis mõlemalt poolt 2-3 minutit. Võta steigid pannilt, lase kaetult seista mõned minutid.
Nüüd prae seened kuival kuumal pannil läbi. Tõsta salatilehtedele.
Lisa sibula-võisegule valgeveiniäädikas ja vahtrasiirup, maitsesta soola-pipraga. Sega ja jaota salatile ja kukeseentele.
Kaunista põõsasmurakate või põldmarjadega, serveeri kohe koos steikidega. Kõrvale paku ka head leiba.
Retsept siit.
Rib-eye steigid kukeseentega
Toekas salat steigi, praetud seente ja rohelisega.