Serveeri tassi tee kõrvale.
330 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
80 g suhkrut
1 tl jahvatatud kardemoni
0,5 tl vanillisuhkrut
75 g võid
1 muna
1,5 dl maitsestamata jogurtit (3,5%)
75 g külmutatud mustikaid
150 g tuhksuhkrut
1 sl vett
Kuumuta ahi 200°C.
Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sool, suhkur, kardemon ja vanillipulber. Näpi juurde või.
Vispelda kausis jogurt ja muna omavahel, siis sega see koos mustikatega võisegu hulka. Sõtku võimalikult vähe!
Suru tainas kergelt jahusel laual lapikuks u 2 cm kõrguseks kettaks. Lõika kolmnurkadeks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit. Siis võta ahjust välja ja lase metallrestil jahtuda.
Sega tuhksuhkru hulka u supilusikatäis vett, kuni saad paraja paksusega glasuuri. Nirista skoonidele.
Retsept siit.
Mõnusad skoonid. Kardemon ja mustikas sobivad kenasti. Pisut nätsked jäid, aga see mul häda kõigi skoonidega.
Kardemoni-mustikaskoonid
Serveeri tassi tee kõrvale.