Kardemoni-mustikaskoonid

Serveeri tassi tee kõrvale.

Kogus
8 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

330 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0,5 tl soola

80 g suhkrut

1 tl jahvatatud kardemoni

0,5 tl vanillisuhkrut

75 g võid

1 muna

1,5 dl maitsestamata jogurtit (3,5%)

75 g külmutatud mustikaid

Tuhksuhkruvõõp:

150 g tuhksuhkrut

1 sl vett

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sool, suhkur, kardemon ja vanillipulber. Näpi juurde või. 

Vispelda kausis jogurt ja muna omavahel, siis sega see koos mustikatega võisegu hulka. Sõtku võimalikult vähe!

Suru tainas kergelt jahusel laual lapikuks u 2 cm kõrguseks kettaks. Lõika kolmnurkadeks, tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. 

Küpseta 200-kraadises ahjus u 20 minutit. Siis võta ahjust välja ja lase metallrestil jahtuda. 

Sega tuhksuhkru hulka u supilusikatäis vett, kuni saad paraja paksusega glasuuri. Nirista skoonidele. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR