Amaretti küpsised

Õhulised mandliküpsised Itaaliast.

Kogus
36 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

350 g jahvatatud mandleid

1.25 dl peeneteralist suhkrut

1 sl kakaopulbrit

2 tk keskmist muna

1 tl mandliessentsi

Veeretamiseks:

4 sl tavalist või pärlsuhkrut

Valmistamine

Sega kausis suhkur, kakaopulber ja jahvatatud mandlid.
Klopi teises kausis munad mandliekstraktiga vahule. Sega munavaht ettevaatlikult kuivainete hulka, kuni saad ühtlase taina.
Vala (pärl)suhkur madalasse kaussi.
Võta supilusikaga tainast ning kasta ümaram küpsisepool suhkrusse. Aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (küpsised säilitavad küpsemisel kuju, nii et tainakuhjakesed võib suhteliselt teineteise lähedale asetada).
Küpseta 180kraadise ahju allosas 10 minutit, siis küpseta veel 8 minutit ahju keskosas.
Eemalda ahjuplaat ahjust, libista küpsised metallrestile jahtuma ja kuivama.
Säilita õhukindlas karbis ning söö 10 päeva jooksul.

NB! Soovi korral pista igasse küpsisesse enne küpsetamist terve mandel.
LISA KOMMENTAAR