Krõbedad krabipulgad

Kuumaõhufritüüris krõbedaks küpsetatud krabipulgad.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

12-15 krabipulka (surimi)

1 sl õli

0,5 tl soola

0,5 tl musta pipart

0,5 tl karripulbrit

0,5 tl paprikapulbrit

Valmistamine

Eelkuumuta kuumaõhufritüür 200°C.

Eemalda krabipulgad vajadusel kileümbrusest, siis rebi pikkupidi väiksemateks ribadeks. Pane kaussi, sega õli, soola-pipra, karri ja paprikaga. 

Laota surimi-ribad kuumaõhufritüüri korvi. Küpseta seejärel 160°C juures umbes 15 minutit või kuni krabipulgad on krõbedad ja kuldpruunid. 

Poole küpsetamise ajal tõmba korv korra välja ja raputa seda korralikult, et krabipulgad ühtlasemalt küpseksid.

Nipid ja soovitused:

  • Maitsestada saab ka teisiti, nt lisaks soolale-piprale lisa
    • Küüslauk:1 tl küüslaugupulbrit
    • Terav: 0,5 tl Hiina viievürtsisegu, 0,5 tl tšillipulbrit ja 0,5 tl jahvatatud Sichuani pipart
    • Cajun: 0,25 tl Cayenne'i pipart, 0,25 tl paprikat, 0,25 tl küüslaugupulbrit, 0,25 tl sibulapulbrit
    • Kana: 0,5 tl kanapuljongipulbrit, 0,25 tl küüslaugupulbrit

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 12.07.2023 19:48

Niisama söömiseks liiga soolased ja intensiivsed, aga mõne roa garneeringuna-lisandina - kindlasti. Mehele meeldis eriti.