200 g mandlijahu või jahvatatud mandleid
200 g head tumedat 70% šokolaadi
200 g võid
200 g suhkrut
4-5 suurt muna
Serveerimiseks:Kuumuta ahi 160ºC. Määri 24 cm läbimõõduga koogivorm võiga ning kata põhi küpsetuspaberiga.
Sulata šokolaad ettevaatlikult kas väikeses potis või vesivannis. Esimesel juhul murra šokolaad tükkideks ning pane paksupõhjalisse potti ning kuumuta tasasel tulel hoolikalt jälgides ja segades, kuni šokolaad on sulanud. Teisel juhul murra šokolaad tükkideks ja pane kuumakindlasse kaussi. Tõsta kauss kerge mulinaga keeva vee kohale ning kuumuta, kuni šokolaad on kausis sulanud. Sega aeg-ajalt.
Tõsta tulelt ja sega juurde tükeldatud või, sega ühtlaseks. Siis sega hulka suhkur ja mandlijahu.
Eralda munavalged munakollastest. Kui šokolaadisegu on enamvähem jahtunud, sega juurde munakollased.
Vahusta munavalged teises kausis tugevaks pehmetipuliseks vahuks. Sega kolmandik munavalgevahust taina hulka, siis sega õrnalt juurde ülejäänud munavalgevaht.
Kalla tainas koogivormi, silu pealt ühtlaseks. Küpseta 160-kraadise ahju keskosas umbes 40 minutit või kuni kook pealt küpsenud tundub ja koogi keskele torgatud puutiku külge jäävad mõned niisked tainapurutükid, aga mitte enam märg tainas. Ära üle küpseta!
Võta ahjust välja ja lase täielikult jahtuda.
Enne serveerimist sõelu koogile tuhksuhkrut. Kõrvale võid pakkuda ka vahukoort.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Torta Caprese
Soovi korral võid lisada koogile maitseks veidi Itaalia ürdilikööri "Strega". Kook säilib maitsvana mitu päeva ja maitseb järgmisel päeval ehk pareminigi. Sellist kooki on Capri saarel valmistatud juba sadakond aastat ning see on populaarne ka Napolis.