4 munavalget (L)
200 g suhkrut
250 g mandlijahu või jahvatatud mandleid
Jäätis:8 munakollast (L)
150 g suhkrut
2 dl vett
5 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
100 g hakitud Daim šokolaadi
Kaunistuseks:hakitud Daim šokolaadi
karamellkastet ehk nn koolakastet soovi korral
veidi soolahelbeid soovi korral
Kuumuta ahi 180C. Kata 22-24 cm läbimõõduga koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Määri servad kergelt võiga või mahedamaitselise õliga.
Vahusta munavalged kohevaks pehmeks vahuks. Siis lisa keskmisel kiirusel edasi vahustades suhkur (jaokaupa). Tõsta kiirust, kui kogu suhkur on lisatud, siis vahusta läikivaks tugevakt vahuks.
Sega juurde jahvatatud mandlid, siis kalla tainas vormi ja silu ühtlaseks.
Küpseta 180-kraadises ahjus umbes 25 minutit. Lase jahtuda. Võta mandlipõhi vormist välja, puhasta vormi servad.
Pane kook uuesti vormi, vooderda vormi servad spetsiaalse tordikilega või siis küpsetuspaberiribadega.
Vahusta munakollased lauamikseriga kohevaks helekollaseks vahuks.
Keeda suhkrust ja veest väikeses potis siirup, lase paar minutit podiseda. Siis nirista kuum suhkrusiirup peene joana munakollasevahu hulka, segu pidevalt mikserdades. Jätka seejärel vahustamist, kuni munakollasevaht on toatemperatuurini jahtunud.
Vahusta teises kausis rõõsk koor kohevaks, siis sega munakollasevahu hulka. Sega juurde hakitud Daim.
Kalla jäätisesegu mandlipõhjale. Tõsta vorm sügavkülma ning lase vähemalt 6 tundi või üle öö sügavkülmas seista.
Võta kook vormist välja ja tõsta serveerimisalusele. Kaunista hakitud Daimi ja soovi korral ka koolakastmega ning soolahelvestega.
Lase enne serveerimist veidi toatemperatuuril pehmeneda.
Retsept siit.
Daim-jäätisetort
See Daim-jäätisetort sobib magustoiduks ja kohvi kõrvale aastaringselt.