Kalafrikadellisupp nuruga

Nurg ehk rõks (ld k. Blicca bjoerkna, ingl. k. white bream/silver bream) on karpkalalaste sugukonda kuuluv kalaliik. Väliselt üsna sarnane latikale. Töönduskalana Eestis ebaoluline, aga nt Poolas, Venemaal ja Ukrainas püütakse nurgusid ka toidukalaks.
Toidukirjutaja Jane Klasmanis kasutas seda kala frikadellisupi tegemiseks. Proovi ka!

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

u 2 l vett

3 kartulit

2 porgandit

50 g juursellerit

maitserohelist

soola ja musta pipart

Kalafrikadellid:

soovi korral veidi nisujahu

soola ja musta pipart

1 muna

1 kg nurgu

Valmistamine

Pane nurg keema, keeda tasasel tulel ning tõsta jahtuma. Puhasta nurg, kurna puljong läbi sõela.

Haki porgand, kartul ning sibul kuubikuteks. Riivi juurseller. Prae pannil kergelt porgand ja sibul. Pane porgand, sibul ja juurseller puljongisse keema, keeda 10 minutit.

Lisa kartul ja lusikaga vormitud kalafrikadellid. Soovi korral võib kalamassi segada veidi jahu, et frikadellid koos püsiksid. Keeda 15 minutit ning lisa maitseroheline.

Retsept ja foto: Jane Klasmanis

LISA KOMMENTAAR