Kõrvitsa-galette karriga

Mõnusalt krõbeda tainaga ja kergelt vürtsika täidisega pirukas sügistalviseks hooajaks. Serveeri värske rohelise salatiga.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

3 dl ehk 180 g nisujahu

soola ja musta pipart

110 g külma võid

külma vett

Täidis:

450 g keegelkõrvitsat

450 g kabotša kõrvitsat

1 punane sibul

4 sl vääris-oliiviõli

2 tl Madras karripulbrit

soola ja musta pipart

1,2 dl hapukoort

1,2 dl riivitud Manchego lambapiimajuustu

Valmistamine

Valmista esmalt tainas. Sega suures kausis jahu, 0,75 tl soola ja 0,75 tl pipart. Siis riivi jämeda riiviga juurde külm või (otse sügavkülmast!) ja sega õrnalt läbi. Siis lisa lusikatäis külma vett ja suru tainas kokku, vajadusel lisa veel lusikatäis või kaks vett. Suru tainas kettaks ja pane umbes tunniks ajaks külmkappi.

Kuumuta ahi 210°C.

Koori mõlemad kõrvitsad, lõika viljaliha umbes 5 mm viiludeks. Laota äärega ahjupannile, maitsesta julgelt soola-pipraga, puista peale karripulber ja nirista peale oliiviõli. Sega kergelt läbi. Küpseta 15-20 minutit, kuni kõrvitsaviilud on pehmed, aga mitte veel pudrused. Lase jahtuda. 

Tõsta veidi ahju kuumust - 225°C.

Rulli tainas kergelt jahusel laual 36 cm läbimõõduga kettaks. Tõsta ettevaatlikult küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Määri ketta keskele hapukoor, jättes servad u 4 cm ulatuses puhtaks. Puista peale 4 sl riivitud Manchego juustust. Siis laota peale küpsetatud kõrvitsaviilud ning viilutatud punane pipar. Puista peale jälle u 4 sl riivitud Manchego juustu. 

Pööra taina servad täidisele. 

Küpseta 225-kraadises ahjus 30-35 minutit või kuni tainas on kenasti kuldpruun. 

Lase kergelt jahtuda, siis puista peale ülejäänud riivitud juust. Lõika sektoriteks ja serveeri soojalt.

Loe veel:

Allikas: Food & Wine

LISA KOMMENTAAR