500 g puhastatud rohelisi õisube või tavalisi rohelisi aedoakaunu
1 sibul
3 sl oliiviõli
400 g purk konservitud purustatud tomateid
1 dl vett
2 tl suhkrut
soola ja musta pipart
Serveerimiseks:Lõika õisoakaunadelt mõlemad otsad ära, siis eemalda ka kiud võimalikult hoolikalt (need jooksevad piki kauna mõlemal pool). Lõika oakaunad 3 jupiks. Koori ja haki sibul. Haki küüslauk.
Kuumuta pnnil õli, lisa sibul ja küüslauk ja prae mõned minutid.
Lisa oad, sega läbi. Siis lisa purustatud tomatid ning kuumuta 1-2 minutit.
Lisa vesi, suhkur ja maitsesta soola-pipraga.
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust, kata kaanega ja hauta tasasel tulel umbes 35 minutit, Vajadusel maitsesta veel soolaga.
Tõsta pann tulelt ja lase jahtuda. Türgi köögis on tavaks lasta õlis hautatud köögiviljadel jahtuda, et maitsed seguneda jõuaksid.
Tõsta serveerimisalusele, kõrvale pane sidrunisektorid, nii et iga sööja saab oma roale sidrunimahla pigistada.
Retsept siit.
Õisoad oliiviõlis Türgi moodi
Seda rooga (Zeytinyağlı Taze Fasulye) serveeritakse toatemperatuuril. Õisubade (Phaseolus coccineus) valmistamine on võrreldes tavaliste roheliste (nn türgi) ubadega (Phaseolus vulgaris) keerulisem, sest tuleb eemaldada ka kiud. Aga maitsevad hästi ja eriti armastavad neid süüa britid. Mida nooremad kaunad, seda maitsvamad ja mida vanemad kaunad, seda kiulisemad.