Üleööpuder maasikatega

Rootsi toidukirjutaja Therese Elgquisti retsept.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

2 dl kaerahelbeid

2 sl tšiiaseemneid

0,5 tl kaneeli

0,25 tl jahvatatud kardemoni

0,25 tl vanillipulbrit või 1 vanillikauna seemned

1 dl meelepärast jogurtit

1 dl vett

1 tl vahtrasiirupit

Maasikad:

200 g maasikaid

1 mahe laim

Serveerimiseks:

1 sl mandlivõid

värsket basiilikut

(kuivatatud) söödavaid lilleõisi

Valmistamine

Sega kaerahelbed, tšiiaseemned, kaneel, kardemon, jogurt, vesi ja vahtrasiirup. Lase 5 minutit seista, siis sega uuesti läbi. Pane kahe sobiva suurusega purgi sisse ja tõsta vähemalt 3 tunniks külmkappi maitsestuma. Soovi korral sega paar korda.

Enne serveerimist tõsta toasuppa soojenema (võid segada juurde ka veidi kuuma vett). 

Puhasta maasikad, lõika tükkideks. Sega juurde laimimahl ja riivitud laimikoor. 

Serveeri toorputru laimiste maasikate ning mandlivõiga.  

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR