6 keskmise suurusega porgandit (u 700 g)
70 g värskelt riivitud parmesani juustu
2 sl väärisoliiviõli
2 tl suitsupaprikat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
0,5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid
hakitud värsket peterselli
Kuumuta ahi 200°C.
Koori porgandid, lõika pikuti pooleks ja siis ristipidi pooleks.
Sega suures kausis oliiviõli, riivitud küüslauk, suitsupaprika, vürtsköömned, tšilli, petersell ja sool. Sega.
Lisa porgandikangid marinaadi sisse ja keeruta neid, et porgandid oleksid üleni marinaadiga koos.
Puista sobiva suurusega ahjuplaadile kiht riivitud parmesani. Aseta peale porgandikangid, lame pool vastu juustu. Aseta porgandid tihedasti üksteise vastu, ära vahesid jäta!
Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni porgandid on küpsed (kontrolli küpsust terava noaga).
Võta ahjust välja, pööra spaatliga ringi, et mõnus parmesanikiht välja paistaks. Serveeri.
Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Krõbedad parmesaniporgandid