Krõbedad parmesaniporgandid

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

6 keskmise suurusega porgandit (u 700 g)

70 g värskelt riivitud parmesani juustu

2 sl väärisoliiviõli

2 tl suitsupaprikat

1 tl jahvatatud vürtsköömneid

0,5 tl tšillipulbrit või tšillihelbeid

hakitud värsket peterselli

soola

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Koori porgandid, lõika pikuti pooleks ja siis ristipidi pooleks. 

Sega suures kausis oliiviõli, riivitud küüslauk, suitsupaprika, vürtsköömned, tšilli, petersell ja sool. Sega. 

Lisa porgandikangid marinaadi sisse ja keeruta neid, et porgandid oleksid üleni marinaadiga koos. 

Puista sobiva suurusega ahjuplaadile kiht riivitud parmesani. Aseta peale porgandikangid, lame pool vastu juustu. Aseta porgandid tihedasti üksteise vastu, ära vahesid jäta!

Küpseta 200-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni porgandid on küpsed (kontrolli küpsust terava noaga). 

Võta ahjust välja, pööra spaatliga ringi, et mõnus parmesanikiht välja paistaks. Serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit, pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 04.07.2023 08:46

Väga maitsvad!