Baghdadi munad

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

3 sl külma võid

näpuotsaga suitsupaprikat

näpuotsaga jahvatatud vürtsköömneid

8 ribadeks lõigatud mündilehte

4 muna

2 viilutatud küüslauguküünt

0,5 sidruni mahl

Serveerimiseks:

2 pita leiba

Valmistamine

Kuumuta praepannil keskmisel kuumusel või, suitsupaprika ja vürtsköömned, kuni või hakkab vahutama. 

Löö munad ühekaupa väikeste tasside sisse ja siis kummuta õrnalt sulavõi sisse. Lisa ka hakitud värske münt. Kuumuta võis ja võiga kastes, kuni munad on napilt küpsed. 

Siis tõsta vahukulbi või spaatli abil ettevaatlikult pannilt ja pane köögipaberiga kaetud taldrikule. 

Lisa pannile viilutatud küüslauk, prae kuldseks. Lisa sidrunimahl, maitsesta soola-pipraga.

Aseta munad röstitud pita-leibadele, tõsta peale küüslauguviilud ja või ning serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Vaata ka Sophie Zalokari versiooni, Helen Gravesi versiooni (sibulatega!), Barker's Professional versiooni (harissaga), Simple Things blogi versiooni ja Stephanie Alexanderi versiooni.

LISA KOMMENTAAR